Activitate redusa, ieri, la Bursa de Valori, in cea de-a doua zi de suspendare de la tranzactionare a emitentilor de la categoria a doua, aflati in plin proces de translatare pe sistemul Arena.
Mai mult, chiar si segmentul SIF-urilor a fost mai putin dinamic decat in zilele trecute, investitorii aflandu-se in expectativa pana cand o decizie definitiva legata de pragul de detinere la SIF-uri va fi facuta publica. Indicii BET si BET-C s-au depreciat cu circa un procent, in timp ce BET-FI a consemnat o usoara crestere cu 1,15 la suta pana la un nou maxim istoric, de 31.399,08 puncte. Lichiditatea a fost destul de buna, de 479,5 miliarde lei, avand in vedere ca s-au tranzactionat doar emitentii de la categoria principala. La nivelul cursurilor de tranzactionare, cea mai mare crestere au inregistrat-o titlurile SIF Banat Crisana, de 4,8 la suta, ultima cotatie fiind de 15.200 lei. SSIF Broker s-a numarat printre castigatorii de ieri, dupa ce a anuntat rezultate financiare surprinzatoare, castigand 3,9 la suta, pana la un curs de 42.300 lei pe actiune. SIF-urile au dominat in continuare piata din punctul de vedere al valorii tranzactionate. SIF Oltenia a avut cel mai mare aport la lichiditatea totala, cu schimburi in valoare de 118 miliarde lei, urmata de SIF Moldova cu peste 71 miliarde lei.
Sefii SIF-urilor, reticenti fata de majorarea pragului
Presedintii celor cinci societati de investitii financiare, convocati zilele trecute la Senat pentru a discuta in cadrul Comisiei Buget-Finante despre posibilitatea majorarii sau eliminarii pragului de detinere, au avut reactii diferite. SIF Moldova a fost singura dintre cele cinci societati care a anuntat, inca dinaintea publicarii Instructiunii CNVM, ca va supune aprobarii actionarilor, in AGEA din 22/23 aprilie, modificarea limitei de detinere. Daca in comunicatele remise, ieri, Bursei de valori, presedintii