Dupa unii psihologi, pentru o casnicie ideala trebuie sa avem cel putin patru lucruri esentiale, si anume: stiluri de viata apropiate, iubire reciproca, potrivire din punct de vedere sexual si o legatura economica echilibrata. Iata ca ultimul punct a inceput sa conteze din ce in ce mai mult, izvorul celor mai multe discutii intre parteneri fiind problemele financiare. Lupta acerba pentru "paine" poate sa genereze tensiuni intr-un cuplu.
Nu se poate spune ca omul este definit doar de comportamentul pe care il are fata de banii pe care ii detine sau oscileaza in functie de acest statut, ci doar pentru cati are exact. Cum se defineste valoarea banilor? Cat de mult economisim? Pentru ce anume segment cheltuim mai mult sau cat de mult apreciem banii? Sunt lucruri care s-au format inca din copilarie si au ramas intiparite la maturitate. De obicei, multora le ajunge sa aiba un acoperis deasupra capului, sa aiba hrana de toate zilele, iar ceea ce isi doreste in plus sunt elementele care il definesc pe fiecare individ in parte.
Prin cheltuirea banilor pe distractii regasim acele lucruri care ne produc bucurie. Nimeni nu stie ce va aduce ziua de maine, de aceea sa profitam de ocazia de a putea cheltui, cat avem din ce. Banii te fac fericit doar cat traiesti, dupa ce ai murit... Ei sunt necesari pentru a avea o viata confortabila. Iar daca deja avem confortabilitate, trebuie sa ne gandim si la zilele putin mai grele, chiar "negre". Nimeni nu stie ce ne rezerva viitorul, deci sa fim pregatiti pentru tot ce-i mai rau.
De bani avem nevoie pentru a-i imparti cu cei pe care-i iubim sau cu cei mai putin norocosi decat noi. Sa cumparam cadouri, sa facem surprize, sa-i incantam pe cei din jur, sa fim bonomi cu cei care simt acut lipsa banilor. Pentru ca, cine stie, intr-o zi poate chiar noi ne vom numara printre cei nevoiasi. Dupa unii psihologi, pentru o casnicie ide