Marti, 15 februarie 2005. Un grup de senatori PSD, in frunte cu Antonie Iorgovan, depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie un denunt penal impotriva lui Traian Basescu pentru savarsirea infractiunilor de fals in declaratii, uz de fals si abuz in serviciu in cazul afacerii Apartamentul din Strada Mihaileanu.
Miercuri, 16 februarie 2005. Liderul PSD, Adrian Nastase, dezavueaza public initiativa grupului de senatori. Motivul? Afacerea trebuie lasata pe mana presei. Implicarea PSD nu e oportuna, deoarece lasa impresia de razbunare politica.
Vineri, 18 februarie 2005. Antonie Iorgovan ii raspunde extrem de dur lui Adrian Nastase, atragandu-i atentia ca n-are o prestatie corespunzatoare unui lider de Opozitie. Presedintele PSD ii da replica, la randu-i, continuand sa sustina ca partidul sau trebuie sa stea deoparte in cazul Apartamentul.
Exista, indiscutabil, o presa pro-Basescu. Afacerea Apartamentul a tradat-o din plin.
Va ramane in istoria oportunismului romanesc spectacolul scamatoriilor intelectuale pentru a imbanzi impactul negativ asupra opiniei publice al dezvaluirilor despre felul in care Traian Basescu s-a pricopsit cu un apartament de multimiliardar: de la formula "Mare lucru, o casa, cand altii au furat fabrici!" pana la elogierea drept unic in anii postdecembristi a declaratiei initiale de renuntare
la casa. E suficient sa parcurgi argumentele invocate in apararea lui Traian Basescu pentru a intelege cum a fost posibil, dupa 23 august 1944, ca presa romana sa-i preamareasca pe ocupantii rusi ai tarii. Noii stapani beneficiaza automat de clauza lingusirii fara rusine. A fost si un moment mai mult decat hazliu.
Lautarii condeiului s-au asezat sub ferestrele Palatului Cotroceni si-au inceput sa cante de zor serenade pentru ceea ce s-a numit curajoasa initiativa de r