Burnita si vremea mohorata de afara i-au facut pe contestatarii directorului general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Dragos Seuleanu, sa ramana pe la casele lor, doar vreo 40 de partizani ai ideii schimbarii acestuia din functie avand curajul sa infrunte vremea in fata sediului acestei institutii. Protestatarii au fluierat si au scandat sloganuri impotriva sefului SRR.
Intre timp, membrii conducerii SRR se pregatesc sa-i aduca in instanta pe liderii subordonatilor contestatari, care i-au acuzat recent ca ar fi facut politie politica in perioada fostului regim comunist.
Cu toate ca numarul de participanti la protest nu parea sa confirme acest lucru, totusi afluenta la cea de-a doua actiune de acest gen a consemnat o prezenta mai mare de reprezentanti ai SRR decat in urma cu o luna.
Circa 40 de persoane, reprezentanti ai mai multor organizatii neguvernamentale, printre care s-au numarat Asociatia "21 Decembrie 1989", Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991, precum si liderii Sindicatului Liber din SRR si ai Federatiei Sindicatelor, ce reprezinta interesele a aproximativ 92% din angajatii SRR, au fluierat, le-au adresat celor de la ferestrele cladirii indemnuri sa
coboare la protest si au scandat sloganuri impotriva lui Dragos Seuleanu: "Jos Seuleanu!", "Comunistule!", "Unde-s banii publici?", "Seuleanu, afara!", "Jos cenzura" sau "Managerul ziarist a ramas tot comunist".
Puterea, criticata pentru tergiversare
Romulus Cristea, presedintele Comitetului de Criza "Actiunea", a declarat ca obiectivele protestului sunt schimbarea Legii de functionare si organizare a SRR si SRTV, in sensul depolitizarii algoritmului existent in Consiliul de Administratie, demisia lui Dragos Seuleanu si o ancheta financiara care sa analizeze modul in care conducerea Radioului a cheltuit banii publici.
@N_P