- Social - nr. 36 / 22 Februarie, 2005 Uneori, datele statistice furnizate de oficialitati nu fac altceva decat sa deruteze, pentru ca realitatea, viata de zi cu zi le infirma. Altfel spus, in statistici, romanii traiesc bine, dar… mor de foame. Chiar daca sunt prezentate cifre de consum mediu, totusi, Ministerul Agriculturii ar trebui sa stie ca milioane de romani nu au ce baga zilnic in gura, ca subnutritia face ravagii in multe categorii sociale. Cu toate acestea, datele furnizate de MAPDR indica, pentru anul 2004, cresteri semnificative ale consumului de carne de bovine si de pasare, cu 21,8 la suta si, respectiv, 13,4 la suta, comparativ cu anul anterior. Potrivit acestor cifre, fiecare roman a mancat anul trecut 9,5 kg carne de vaca si 22,9 kg carne de pasare. La ne naiba s-o mai plange ca e nesatul!? La carnea de porc, consumul a fost anul trecut ceva mai mic, de numai 29,7 kg pe cap de locuitor. La oua, de asemenea, realizari marete, cica fiecare roman a consumat 316 bucati, cu 7 mai mult decat in anul anterior, iar cererea de lapte si produse lactate a urcat la 231,1 kg/locuitor. Stam chiar mult mai bine la consumul de sucuri si bauturi racoritoare, unde datele statistice ne apropie de statele Uniunii Europene. Asta e de crezut: n-are romanul ce manca consistent, in schimb inghite, de foame, sucuri, racoritoare si alte "cole". In fine, in urma cu ceva vreme, Ministerul Agriculturii a calculat cat vom manca si in 2007: 690 ml de lapte, 170 mg de carne, 47 ml de ulei, 178 ml de sucuri si 90 ml de vin nobil - toate reprezentand consumul zilnic obligatoriu al unui roman. Frumoasa perspectiva, nu? MIHAI BARDASANU - Social - nr. 36 / 22 Februarie, 2005 Uneori, datele statistice furnizate de oficialitati nu fac altceva decat sa deruteze, pentru ca realitatea, viata de zi cu zi le infirma. Altfel spus, in statistici, romanii traiesc bine, dar… mor de foame. Chi