In timp ce confederatiile sindicale clocotesc de nemultumiri, Guvernul pare sa adopte o atitudine detasata: acesta nu negocieaza Codul muncii cu sindicatele. Intre timp, sindicatele au iesit in strada si pregatesc greva generala. Ieri a fost randul Blocului National Sindical sa-si trimita manifestantii in fata prefecturilor. Nemultumite de intentia Guvernului de modificare a CM, dar si de faptul ca ministrul Transporturilor nu a numit inca un secretar de stat, sindicatele din transporturi pregatesc un mars de protest la care vor participa 5.000 de oameni. La randul lor, nici sindicatele din invatamant nu exclud greva. Cu alte cuvinte, se anunta o primavara a protestelor care se potriveste precum o saiba surubului pe care premierul Tariceanu ne indeamna sa-l strangem.
Pentru a ajunge la un punct de vedere comun in negocierile cu patronatele pentru schimbarea legislatiei muncii, sindicatele si-au stabilit un termen de 12 zile. Pana vor gasi formula potrivita, reprezentantii celor cinci confederatii sindicale (Blocul National Sindical - BNS, Cartel Alfa, CNSLR - Fratia, Meridian si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania - CSDR) vor continua protestele incepute luni cu pichetarea prefecturilor. Pe de alta parte, liderul BNS, Dumitru Costin, a dezvaluit pentru "Curierul national" ca patronatele au batut palma cu Guvernul: "Da, este adevarat. Confederatiile patronale au acceptat mai mult de jumatate din propunerile de modificare facute de Guvern si sunt de acord sa ramana neschimbate doar patru articole din actualul Cod al muncii".
Presedintele CNSLR - Fratia, Marius Petcu, explica ratiunea patronatelor: "La adapstul unor propuneri guvernamentale de schimbare a CM, reprezentantii patronatelor isi freaca mainile de bucurie. Patronii abia asteptau ca Executivul sa vina cu aceasta propunere. Astfel, ei sunt oarecum feriti de oprobiul public", ne-a decl