Daca vrem sa ne amuzam putin, putem remarca distribuirea in rolul unui miliardar cuceritor, cu mare succes la femeile celebre ale vremii sale, a unui actor care, in ultima vreme, nu a avut parte de prea multe cronici pozitive din partea sexului feminin.
Fara sa fie considerat un barbat «fatal» la Hollywood, Leonardo DiCaprio si-a avut partea lui de apreciere, dar in egala masura si una de blamare. Cert e ca, in «Aviatorul», a carut actiune se desfasoara intre anii 1920 si 1940, tanarul actor interpreteaza rolul lui Howard Hughes, unui barbat pe cat de bogat, pe atat de chinuit de obsesii si depresii, care mai de care mai greu de tratat.
De multe ori, s-a inconjurat de femei superbe, vedete ale acelor ani: Katharine Hepburn (Cate Blanchett), Ava Garner (Kate Beckinsale) sau Jean Harlow (Gwen Stefani).
Un tip pe nume Michael Lewis, editorialist priceput la «Bloomberg.com», spune ca dincolo de calitatea artistica a peliculei, pe care Academia de Film Americana a apreciat-o in mod deosebit, “Aviatorul” este si o importanta «lectie de finante».
Conform acestuia, filmul ignora exact motivul pentru care Howard Hughes intereseaza atat de mult pe toata lumea: abilitatea lui iesita din comun de a face bani. Acelasi Lewis povesteste ca, atunci cand a incercat sa scrie primuls au scenariu, producatorul care i-l comandare i-a pus in mana si o mostra de profesionalism: un alt scenariu, chiar despre Hughes, dar niciodata transpus pe pelicula.
Asa, sa se inspire. Apoi, prima vedeta de film cu care a luat editorialistul masa, la inceputurile carierei sale, a afirmat ca viseaza de ani de zile la un film despre viata aventuroasa a miliardarului.
Inainte sa vedeti “Aviatorul” nu ar fi rau sa dati print la niste informatii despre acest personaj, pentru ca altfel e posibil sa ramaneti la final cu unele nelamuriri.
Adica