Casa de Economii si Consemnatiuni estimeaza pentru acest an o majorare a profitului net cu aproximativ 10 la suta fata de 2004, cand banca a raportat un rezultat de 589 miliarde de lei, a declarat, recent, Enache Jiru, presedintele CEC.
"Anul 2004 a fost unul bun pentru CEC. Bilantul institutiei a crescut cu 27 la suta si ne propunem in acest an sa avansam cu 27-30 la suta", a adaugat Jiru.
Activele bancii au atins, la finele anului 2004, circa 52.000 miliarde de lei, rezultat care a plasat institutia pe locul patru in ierarhia sistemului bancar autohton.
De asemenea, depozitele au sporit cu 29 la suta, pana la 44.846 miliarde lei.
In schimb, soldul creditelor s-a mentinut la nivelul inregistrat la finele anului 2003, de circa 7.000 miliarde lei.
Presedintele CEC a fost prezent, miercurea trecuta, la Campina, la inaugurarea unei agentii-pilot in cadrul proiectului de reorganizare a structurii teritoriale a bancii.
Potrivit noului concept de imagine, care vizeaza stabilirea unei relatii de parteneriat intre clienti si functionarii bancii, CEC va dispune de trei tipuri de agentii.
Agentiile de tip A vor furniza toata gama de produse si servicii aflate in prezent in portofoliul CEC.
La agentiile de tip B se vor putea adresa clientii persoane fizice si juridice pentru constituirea de depozite sau pentru plata impozitelor si taxelor, inclusiv pentru servicii de consiliere in domeniul creditarii.
Atragerea economiilor populatiei se va realiza prin agentiile de tip C, care vor oferi si informatii despre produsele si serviciile CEC, precum si incasari de taxe si impozite.
Jiru a mentionat ca CEC va intra pe segmentul cardurilor in urmatoarele 3-4 luni, dupa finalizarea sistemului informatic necesar acestui tip de activitate.
Casa de Economii si Consemnatiuni estimeaza pentru acest an o majorare a prof