Cuantumul sumelor investite de Oracle pentru adaptarea sistemelor informatice la schimbarile legate de procesul de denominare din Romania si Turcia se ridica la cateva sute de mii de euro, au declarat oficiali ai corporatiei.
Oracle este numarul doi mondial in domeniul solutiilor pentru gestiunea afacerilor si numarul unu la nivel global in ce priveste infrastructura tehnologica.
"Aceasta investitie pentru denominare o consideram pe termen lung. Dam un semnal ca avem solutiile necesare si ca vom fi la fel de pregatiti si cand va veni timpul pentru trecerea la euro" - a declarat pentru Ziarul Financiar Alexandru Pastor, applications sales manager al companiei.
Printre clientii Oracle din Romania se numara aproximativ 50 de companii, care asteapta de la producatorul american de software solutiile potrivite pentru a trece cat mai lin la leul greu, a spus Florin Draganescu, manager de marketing. Printre acesti clienti se afla Banca Nationala, BCR, Banca Transilvania, CFR, Ministerul Apararii Nationale, operatorii de telefonie mobila Orange si Connex, Rompetrol, Romgaz, Koyo, Profi, Eurogrup, Anchor Mall etc.
"Tehnic vorbind, actualizarea software-ului pentru leul greu se poate face intr-un week-end", a spus Alexandru Pastor. "Insa adevarata provocare pentru companii va fi managementul riscului implicat in aceasta schimbare". Cu alte cuvinte, explica el, pregatirea proceselor de business, a sistemelor si a personalului trebuie sa inceapa cu cateva luni inainte de 1 iulie, data trecerii oficiale la leul greu.
El a estimat ca "efortul de migrare" al programelor soft va dura intre 15 iunie si sfarsitul lunii iulie. "Insa firmele ar trebui sa inceapa activitatile necesare inca din luna mai, poate si mai devreme".
Oracle a trecut, recent, printr-o alta operatiune de denominare, cea din Turcia,