Ideea înfiinţării unui sindicat al poliţiştilor prinde din ce în ce mai mare aderenţă în rândul oamenilor legii din judeţul Mureş.
Aceştia sunt de părere că sindicatul ar reuşi să le apere interesele şi nu s-ar mai ajunge în situaţia de a deschide procese în instanţă atunci când le sunt afectate drepturile, aşa cum s-a petrecut în cazul în care li s-au reţinut ilegal bani din salarii în contul asigurărilor de sănătate într-o perioadă când erau scutiţi de la plata acestora. Poliţiştii mureşeni spun, de asemenea, că sindicatul ar putea să rezolve problemele apărute o dată cu apariţia PNA. Astfel, poliţiştii spun că un sindicat ar putea elimina discriminarea pe care o simt în buzunar când se compară cu ofiţerii detaşaţi la PNA şi care au salarii mai mari chiar şi decât şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Mureş. Chestorul Vasile Cotoară spune că a auzit astfel de discuţii, însă nu are date concrete. "Se vorbeşte într-adevăr printre poliţişti, însă ofiţerii detaşaţi la PNA primesc drepturile salariale de aici", a spus Cotoară, în timp ce alţi ofiţeri de la Târgu-Mureş spun că nu este normal ca cei şase detaşaţi la PNA să primească salariul unui magistrat şi să beneficieze şi de restul drepturilor, cum ar fi cel pentru hrană sau pentru uniformă.
Poliţiştii vor sindicat. Mai încolo
Aceiaşi ofiţeri spun că este nedrept ca poliţiştii care lucrează cu procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism să nu beneficieze de sporul de salariu, atâta vreme cât procurorii de aici primesc cu 40% mai mulţi bani, la fel ca şi cei de la PNA.
Poliţiştii mureşeni care nu au vrut încă să îşi decline identitatea deoarece legislaţia actuală nu le permite încă constituirea în sindicat, spun de asemenea că sunt nemulţumiţi de faptul că din acest an sporul de fidelitate le-a fost tăiat, iar prima de vacanţ