EADS si Vinci, impreuna cu Bechtel, sint nume mari din businessul international care au incheiat cu statul roman contracte din bani publici, prin practici pe care UE le blameaza.
Basescu a spus ieri ca Romania nu va mai accepta „etichetari generale de tara corupta, si ca orice politician vest-european care va mai face astfel de afirmatii va fi luat in considerare doar daca nominalizeaza la ce se refera“.
Schimbarea de discurs a presedintelui a avut loc intr-un moment cu tripla insemnatate: vizita in Romania a trei inalti oficiali europeni; reuniunea CSAT de ieri, care a stabilit ca problema coruptiei institutionale va fi una dintre coordonatele securitatii nationale; ultima, vizita de peste o saptamina la Washington.
Exact cind la Bucuresti au descins trei inalti oficiali europeni, presedintele Basescu acuza voalat Uniunea Europeana de ipocrizie atunci cind insista sa faca Romania tara corupta.
De nu mai putin de cinci ori a repetat ieri, in decurs de citeva minute, presedintele Basescu ideea ca oficialii europeni sa spuna concret la cine se refera atunci cind vorbesc despre coruptie in Romania, avertizindu-i sa nu o mai eticheteze drept tara corupta fara a exemplifica.
„Romania nu mai accepta etichetari generale de tara corupta, si orice politician vest-european care va mai face astfel de afirmatii va fi luat in consideratie daca nominalizeaza la ce se refera.
Romania inseamna 22 de milioane de romani si nu vom accepta sa spuna cineva ca Romania este tara corupta“, a declarat ieri presedintele Basescu, dupa sedinta CSAT in care tema principala de discutii a constituit-o, de altfel, problema coruptiei.
Coincidenta sau nu, sedinta CSAT a avut loc chiar in contextul vizitei comisarului european pentru extindere, Ollie Rehn - cu care presedintele s-a intilnit chiar inainte de CSAT -, a pre