Actorul de comedie Radu Gheorghe nu mai are nevoie de prezentare. Cine nu-l cunoaste din scenetele umoristice de la Televiziunea Romana, din secventele de pantomima, din rolurile interpretate in cele sase filme pentru marele ecran, printre care "Mireasa din tren", "Casatorie cu repetitie", "Caruta cu mere", "Lotus", sau din piesele de teatru pentru Televiziune "Nunta lui Figaro", "Actorul care l-a jucat pe Hamlet", din piesa de teatru "Revizorul"... Si lista poate continua.
Talentat, ambitios, luptator pentru drepturile sale si ale colegilor de bresla, un rasfatat al turneelor in strainatate, Radu Gheorghe se hraneste din prospetimea publicului, chiar daca publicul e mereu altul. In urma cu cateva zile, spectacolul "Ludwig, Niccolo & Jo"- unde ii are parteneri pe Georgeta Ciocarlan si Mihai Bisericanu -, ale carui scenariu si regie ii apartin, a intrat in repertoriul Teatrului National "I.L. Caragiale", prilej cu care i-am solicitat urmatorul interviu.
- Se stie, nelinistile unui creator pot naste capodopere. Domnule Radu Gheorghe, care au fost, si poate inca mai sunt, nelinistile care au condus la realizarea spectacolului "Ludwig, Niccolo & Jo"?
- Acest spectacol s-a nascut din nelinistea noastra de a gasi noi modalitati de exprimare artistica. Pentru ca stapanul nostru este spectatorul si pentru ca niciodata dorinta noastra de a-l multumi nu este satisfacuta. Altfel spus, lumea traieste, se misca, publicul a trecut intr-o alta era, a computerului si Internetului, iar noi venim tot cu piese prafuite. Lumea vrea ceva nou. Iata de ce trebuie gasite noi mijloace de comunicare. Exista acum o generatie care nu are nici cel mai mic habar ca inainte de '89 a fost comunism; nu stie ce sunt acelea cozi, etc., etc. Ei bine, acestora trebuie sa le dam, prin intermediul teatrului, ceea ce asteapta. In opinia mea, partea educativa a unui spectacol