Etapa finală de implementare a programului Agenda Locală 21 a avut loc în luna martie 2004. Cu toate acestea, membrii Biroului local de Coordonare nu contenesc să depună cereri la diverşi finanţatori pentru realizarea unor programe cuprinse în portofoliul de proiecte prioritare.
În acest fel, spre finele anului trecut s-a obţinut o finanţare pentru cazanele de încălzire centrală de la Colegiul de Stat Mircea Eliade şi pentru uşi termopan la gimnaziile Octavian Goga şi Victor Jinga, la Şc. Gen. Radu Popa şi la Liceul Agricol. Alte cereri de finanţare pentru proiectele de mediu cât şi pentru proiectele sociale cuprinse în Agenda Locală 21 au fost făcute deja ori sunt în curs de realizare.
Ultimul proiect depus de membrii Biroului Local urmăreşte atragerea unor fonduri europene pentru managementul deşeurilor – îmbunătăţirea epurării la rampa de gunoi menajer. Proiectul are trei componente: o instalaţie de tratare a levigatului, realizarea unei “perdele” vegetale de protecţie în jurul gropii de gunoi şi informarea populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor.
Valoarea proiectului este estimată la 388.000 de euro, din care 40.000 ar urma să fie contribuţia municipalităţii, iar restul finanţare nerambursabilă din fonduri europene. Deocamdată s-a primit doar o confirmare din partea Agenţiei de Dezvoltare cum că proiectul a fost depus la timp. Ceea ce sporeşte şansele de eligibilitate, ne-a declarat Victor Moldovan, membru în Biroul de Coordonare a Agendei Locale 21.
Până în luna noiembrie autorităţile vor şti dacă proiectul pentru managementul deşeurilor din Sighişoara va primi sau nu fondurile europene solicitate.
Florentina CĂLUGĂR
Etapa finală de implementare a programului Agenda Locală 21 a avut loc în luna martie 2004. Cu toate acestea, membrii Biroului local de Coordonare nu contenesc să depună cereri la