Miercurea Nirajului, Sarmasu, Sangeorgiu de Padure si Ungheni - codase la oras l Cadoul PSD a fost pentru cele patru comunitati devenite orase intre 2003 - 2004 unul otravit, pentru ca deciziile s-au luat fara a se tine cont de realitati l Noile orase de conceptie pesedista, nu aveau nici infrastructura
necesara calificarii pentru ridicarea in rang l Mai mult au pierdut si oportunitati oferite de programe ale UE, pe timpul cand erau comune l Locuitorii nu au fost informati de avantajele si dezavantajele trecerii de la comuna la oras
Urbanizarii din anii ’70, cand Ceausescu a dezradacinat milioane de oameni din mediul rural pentru a-i aduce in fabricile nou construite, i-a urmat, in anii 2003-2004, urbanizarea lui Nastase.
Ceausescu ne-a lasat mostenire colosii industriali si cartierele dormitor care exista azi in toate orasele tarii, guvernul social-democrat niste orase care cu greu pot fi numite asa.
Urbanizarea pe banda rulanta facuta de PSD la initiativa lui Octav Cozmanca, ministrul Administratiei Publice, a dat Romaniei cateva sute de noi comune si zeci de orase. Motivul invocat la vremea respectiva a fost gradul de urbanizare, mult sub cel al Uniunii Europene.
Nu este posibil, sustinea Cozmanca, sa avem pretentii de a fi admisi, atata timp cat 45% din populatie traieste in mediul rural. Motivul real - mita electorala si cresterea numarului de primari pesedisti.
Cadou otravit
de la PSD
Intre iunie 2003 si martie 2004, judetul Mures s-a ales cu patru noi orase: Miercurea Nirajului, Sarmasu, Sangeorgiu de Padure si Ungheni.
Demersurile s-au facut la sugestia Prefecturii si a Consiliului Judetean, fiind sustinute de marea parte a parlamentarilor judeteni, cu precadere de cei ai UDMR si PSD, - chiar daca, fie vorba, nici una dintre aceste comune nu indeplinea toate conditiile prevaz