In contextul majorarilor halucinante ale preturilor de pe piata imobiliara, foarte multi romani se intreaba daca isi vor mai putea permite vreodata sa cumpere o locuinta. Specialistii sustin ca exista alternative de care cumparatorii ar putea profita pentru a-si indeplini visul de o viata. Daniel este unul dintre milioanele de tineri romani care vor sa aiba propria locuinta.
In conditiile in care un apartament de cartier, de doua camere, a ajuns sa coste peste 35.000 de euro, este greu de crezut ca va reusi prea curand sa-si indeplineasca dorinta. „Desi eram tentat sa fac eforturi pentru a-mi cumpara macar o amarata de garsoniera, prefer sa mai astept sa vad cum evolueaza lucrurile si poate gasesc o solutie mai buna“, spune Daniel.
Actualele preturi de pe piata imobiliara vor scadea in momentul aparitiei ansamblurilor rezidentiale de cartier. „Existenta unor oferte de apartamente noi la preturi care sa nu depaseasca 50.000-65.
000 de euro, cu suprafete generoase si finisaje moderne, va atrage cu siguranta foarte multi clienti“, spune Razvan Spataru, directorul departamentului rezidential din cadrul agentiei imobiliare Platinum Expert. Desi au fost anuntate mai multe astfel de proiecte, pana la finalizarea imobilelor mai avem de asteptat.
Cosette Tutunea, directorul general al agentiei imobiliare Casa-Rom Invest din Bucuresti, considera ca apartamentele aflate in proprietatea persoanelor care pleaca sau sunt stabilite in strainatate pot constitui o oportunitate reala. „Aceste persoane sunt dispuse sa negocieze si, cel mai important, nu sunt influentate de zvonurile din piata.
Spre exemplu, un astfel de apartament cu trei camere si imbunatatiri, intr-un cartier decent a fost vandut recent cu 33.000 de euro“, a aratat Tutunea. De asemenea, o alternativa la blocurile din Bucuresti este achizitionarea unei case i