La conducerea Serviciului de Informatii Externe, in afara de directorul Gheorghe Fulga, toti adjunctii provin din structurile Departamentului de Informatii Externe al fostei Securitati. Nicolae Goia, Dan Chiriac, Marcel Alexandru si Constantin Rotaru au lucrat inainte de 1989 in spionajul extern comunist.
Adjuncti SIE, spioni inainte de ?89
Inainte de evenimentele din decembrie 1989, Nicolae Goia a avut diferite functii in cadrul DIE, fiind plecat in mai multe misiuni peste hotare. Vizita lui Ceausescu in Iran pe 16-17 decembrie l-a prins pe Goia la post in acea tara. Dupa revolutie a revenit acasa, in centrala noului serviciu de informatii de externe, ajungind sef al Directiei Relatii Externe, iar din 2001 este seful Directiei Operative.
Un alt adjunct, Marcel Alexandru, a avut misiuni in mai multe tari, printre care si Mexic. Dupa evenimentele din decembrie a ramas in noul serviciu secret, ocupind diferite posturi. Schimbarea de putere din noiembrie 1996 l-a prins detasat de la SIE impreuna cu Ristea Priboi la Camera Deputatilor, unde lucrau in subordinea presedintelui Camerei, Adrian Nastase. In 1997, la ordinul noului director Catalin Harnagea, Alexandru a revenit in centrala si a plecat la post in Franta. In 2001 s-a reintors in tara, iar premierul Adrian Nastase i-a propus postul de secretar de stat pentru handicapati, pe care insa Marcel Alexandru l-a refuzat. La indicatia consilierului prezidential Ioan Talpes, a fost numit adjunct pentru relatii externe.
Un alt director adjunct al SIE, Dan Chiriac, a fost unul dintre spionii pe care DIE i-a avut inainte de decembrie 1989 in Statele Unite. Chiriac este unul dintre cei mai importanti oameni din SIE, fiind seful contraspionajului. Dupa patru ani sub acoperire diplomatica, a avut interdictie de intrare in Statele Unite. Apoi a ajuns la post la ambasada din Londra si, ulteri