Pentru a evita scandalurile care apar dupa fiecare scrutin general pe tema schimbarii din functii a sefilor serviciilor deconcentrate din teritoriu, Alianta PNL-PD a analizat posibilitatea de a legaliza politizarea conducerii acestor servicii.
Potrivit vicepremierului Adriean Videanu, pentru ca un Executiv sa isi poata pune in aplicare programul de guvernare este necesara cooperarea respectivilor oficiali, numiti de fostul partid de guvernamant. In acest sens, liberalii si democratii doresc ca sefii serviciilor deconcentrate din teritoriu sa nu mai fie functionari publici, ci demnitari. Prin urmare, acestia ar fi nevoiti sa isi paraseasca functiile o data cu schimbarea guvernarii. Totusi, pentru a asigura un anumit grad de independenta, Videanu a precizat ca noii sefi numiti politic ai acestor servicii vor fi dublati de un secretar general, care va avea un statut de functionar public.
Vicepremierul democrat a tinut sa precizeze ca aceasta propunere se afla in stadiu de evaluare, in acest sens, conducerea Aliantei, numind o comisie formata din ministrul muncii Gheorghe Barbu, din viceprimarul Capitalei Ludovic Orban si din secretarul MAI Paul Victor Dobre, care va avea sarcina sa analizeze implicatiile unei astfel de propuneri. Pentru a evita scandalurile care apar dupa fiecare scrutin general pe tema schimbarii din functii a sefilor serviciilor deconcentrate din teritoriu, Alianta PNL-PD a analizat posibilitatea de a legaliza politizarea conducerii acestor servicii.
Potrivit vicepremierului Adriean Videanu, pentru ca un Executiv sa isi poata pune in aplicare programul de guvernare este necesara cooperarea respectivilor oficiali, numiti de fostul partid de guvernamant. In acest sens, liberalii si democratii doresc ca sefii serviciilor deconcentrate din teritoriu sa nu mai fie functionari publici, ci demnitari. Prin urmare, acestia ar fi nevoiti sa