In prezenta reprezentantilor Guvernului si a Delegatiei Comisiei Europene, ieri a fost prezentat proiectul reabilitarii Uzinei de Apa din Targu Mures. Regia Aquaserv a fost felicitata pentru obtinerea celor 28 milioane de euro prin programul ISPA, fonduri ce reprezinta cea mai mare investitie din judet pana la acest moment.
Peste doi ani muresenii vor avea apa potabila la standarde europene. Sarcina de a moderniza Uzina de Apa ii revine firmei spaniole Dytras.
Uniunea Europeana, prin programul de finantare ISPA (Instrumentul Structural pentru Politici de Preaderare) va contribui la finantarea proiectului "Reabilitarea alimentarii cu apa potabila si a colectarii si epurarii apelor uzate in orasul Targu Mures.
Obiectivele proiectului sunt imbunatatirea calitatii si extinderea serviciilor furnizate in domeniul alimentarii cu apa potabila si canalizare precum si protectia mediului. In acest an vor fi demarate lucrarile de modernizare la Uzina de Apa.
Semnarea la inceputul acestui an a contractului de executie cu firma castigatoare a licitatiei reprezinta primul pas important in materializarea acestui proiect si a fost sarbatorita ieri in Sala Mica a Palatului Culturii.
Cea mai mare investitie din fonduri europene
Din valoarea totala a proiectului, 21 milioane Euro reprezinta finantarea nerambursabila din partea Uniunii Europene, iar 7 milioane Euro contributia comunitatii din Targu Mures. Cele 11,2 milioane Euro care vor fi investite in modernizarea Uzinei de apa vor duce la obtinerea unei Ape potabile in concordanta cu standardele europene.
Specialistii considera ca astfel se vor imbunatatii conditiile de viata din orasul Targu Mures si se va asigura un trai decent si generatiilor viitoare.
Municipiul Targu Mures se va numara printre primele orase din Romania care, cu ajutorul Uniuni