Tranzactiile pe piata imobiliara din Romania sunt perturbate, inca, de efectele Legii 112 privind casele nationalizate, apreciaza experti din domeniu. ''Este socant ca dupa 15 ani de la Revolutie mai exista litigii de proprietate in urma retrocedarilor, conform Legii 112, acestea afectand partea de vanzari rezidentiale'', a declarat Eduard Uzunov, director general al companiei imobiliare Regatta.
"Exista o multime de variante de locuit - cu chirie, in apartament propriu, in casa, vila. Fiecare isi alege locuinta in functie de stilul de viata. Nu trebuie uitate problemele cu care se confrunta partea de vanzari rezidentiale in urma confuziei create de Legea 112. Uimitor este modul in care se trateaza ideea de proprietate, pana nu de mult calificata ca un moft. Sper ca in cel mai scurt timp sa se rezolve neajunsurile," a declarat Eduard Uzunov.
Deoarece, in orice segment de piata, investitiile sunt cuvantul de ordine, in prezent trendul pentru vanzarile de spatii rezidentiale este ascendent, lucrurile se vor aseza, iar preturile se vor alinia in comparatie cu statele vecine.
"O investitie se face luand in calcul suma si segmentul de piata. In ceea ce ma priveste, mi-as cumpara zece spatii comerciale, as achizitiona urgent cateva apartamente in blocuri noi, as cumpara cel putin 1.000 de metri patrati pe care sa-i amenajez pentru birouri si as lua terenuri in viitoare zone rezidentiale, industriale. Orice cumperi la preturile de acum se multiplica o data cu cresterea interesului investitorilor pentru Romania", a precizat Uzunov.
Conform analizelor de la Regatta, perioada in care oferta pentru inchirierea de locuinte era depasita de cerere a trecut, acum tinzandu-se spre un echilibru intre cerere si oferta, raportul calitate/pret fiind echitabil.
Orice investitie are o valoare de piata. Pentru a o stabili, se apeleaza la evaluatori, membri acr