Vineri, 4 martie, in Sala Mica a Palatului Culturii din Targu Mures a avut loc conferinta de presa organizata de RA Aquaserv, cu participarea unor reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice si ai Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, ai Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti a autoritatilor locale si
judetene, precum si conducerea Aquaserv. Tema intalnirii a fost proiectul reabilizarii Uzinei de Apa Targu Mures, prima componenta a Masurii ISPA. Compania spaniola Dytras a castigat licitatia internationala pentru aceasta lucrare.
Pentru ca muresenii sa aiba apa la standarde europene, in Uzina de Apa se vor investi 11,2 milioane euro, cea mai mare investitie din fonduri europene ce se va realiza in judetul Mures. Lucrarile sunt preconizate sa demareze la sfarsitul verii.
Uniunea Europeana, prin programul de finantare ISPA (Instrumentul Structural pentru Politici de Preaderare), va contribui la finantarea proiectului "Reabilitarea alimentarii cu apa potabila si a colectarii si epurarii apelor uzate in orasul Targu Mures.
Obiectivele proiectului sunt imbunatatirea calitatii si extinderea serviciilor furnizate in domeniul alimentarii cu apa potabila si canalizare precum si protectia mediului.
Semnarea, la inceputul acestui an, a contractului de executie cu firma castigatoare a licitatiei reprezinta primul pas important in aceasta activitate, si a fost sarbatorita vineri in Sala Mica a Palatului Culturii.
Cea mai mare investitie din fonduri europene
Din valoarea totala a proiectului, 21 milioane euro reprezinta finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene, iar 7 milioane Euro contributia comunitatii din Targu Mures. 11,2 milioane Euro vor fi investite in modernizarea Uzinei de Apa, ceea ce va duce la obtinerea unei ape potabile in concordanta cu standardele europene.