Tajine de pui cu prune uscate.
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pui mare taiat bucati, 12 prune uscate fara samburi, 3 cepe, 2 linguri miere lichida, zeama de la o lamaie, 1/2 lingurita chimen macinat, 1/2 lingurita coriandru (pudra), 1/2 lingurita scortisoara pisata, 2 linguri seminte de susan, 4 linguri ulei, 8 fire coriandru, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati ceapa si taiati-o rondele subtiri. Incingeti uleiul intr-o cratita si rumeniti in el bucatile de pui, intorcandu-le pe toate partile. Lasati-le apoi sa se scurga si puneti-le deoparte.
Caliti ceapa in acelasi ulei, amestecand intruna, adaugati prunele, mierea, zeama de lamaie si toate mirodeniile, sarati, piperati, amestecati si puneti din nou in cratita bucatile de pui. Turnati peste ele 200 ml de apa calda, amestecati, acoperiti cratita cu un capac si lasati-le sa fiarba, la foc mic, aproximativ 40 de minute.
Intre timp, prajiti intr-o tigaie de teflon - fara grasime - semintele de susan (cateva secunde) si presarati-le peste mancare cu 5 minute inainte sa fie gata.
Presarati si coriandrul proaspat taiat cu foarfeca si serviti tajine-ul fierbinte, eventual reincalzit.
Spaghete alla Cremolata
Ingrediente (pentru 6 persoane): 350 g spaghete, 600 g spata de vita, 1 tulpina de telina, 1 ceapa, 1 morcov, 150 ml vin alb sec, 1 lingura pasta de tomate, 1 cub supa concentrata de pasare, 50 g faina, 2 linguri ulei de masline, 20 g unt, 50 g parmezan ras, sare, piper. Pentru Cremolata: 1 portocala, 1 lamaie, 2 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 3 fileuri de ansoa in ulei.
Mod de preparare:
Diluati cubul de supa concentrata in 200 ml de apa clocotita. Curatati morcovul, telina si ceapa si taiati-le marunt. Taiati carnea cubulete de 2 cm, sarati-o, dati-o prin faina si scuturati surplusul.
Incingeti untul si uleiul intr-o cra