Chestorul Vasile Cotoară şi prim-adjunctul său de la cârma IPJ Mureş, Dan Eugen, sunt chemaţi ca martori ai apărării în dosarul "Adrian Pop". Instanţa de judecată se va pronunţa asupra acestei cereri săptămâna viitoare, după ce ieri avocatul lui Pop, Vasile Ghere, nu s-a prezentat în sala de judecată, solicitând o nouă amânare.
În cele şapte luni de când au pe rol dosarul în care fostul adjunct al IPJ Mureş, comisarul-şef Adrian Pop, este acuzat de săvârşirea unor fapte de corupţie, Judecătorii de la Curtea de Apel Târgu Mureş nu au reuşit să facă mai nimic. Altfel spus, din 24 august 2004 şi până acum, magistraţii mureşeni abia au reuşit să îl audieze pe inculpat, cauza fiind tergiversată prin diverse tertipuri de apărătorii lui Pop. La fel s-a întâmplat şi ieri, când avocatul Vasile Ghere a trimis instanţei de judecată o solicitare de amânare a judecării cauzei, arătând că nu poate să ajungă la Târgu Mureş, deoarece are o altă cauză la Suceava.
Magistraţii mureşeni au admis cererea, însă i-au pus în vedere inculpatului că avocatul său trebuie să demonstreze cu acte justificative faptul că ieri a avut termen şi la Suceava. În acest context, cei şase martori prezenţi ieri în sala de judecată nu au fost audiaţi, iar dezbaterea cererii lui Pop privind suplimentarea probatoriului a fost şi ea amânată pentru săptămâna viitoare.
Trebuie remarcat că fostul adjunct al şefului IPJ Mureş a cerut instanţei să îi admită toţi martorii pe care procurorii PNA i-au refuzat. Printre aceştia se numără şeful IPJ Mureş, chestorul Vasile Cotoară, dar şi prim-adjunctul şefului IPJ Mureş, comisarul-şef Dan Eugen. De asemenea, Adrian Pop a cerut instanţei să îi admită trei experimente judiciare prin intermediul cărora vrea să demonstreze că declaraţiile martorilor acuzării sunt false.
Precizăm că Adrian Pop a fost trimis în judecată în 24 august 2004, fiind acu