Născut în 1960, Strejac Florin a absolvit în 1987 Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, în specializarea sculptură, fiind ulterior repartizat la Întreprinderea "Mobex" din Târgu Mureş. După trei ani petrecuţi la secţia proiectare din cadrul "Mobex" – o experienţă care l-a îmbogăţit, consideră el – a dat piept cu "meandrele concretului" capitalist. A fost un timp artist liber profesionist, dar
într-o Românie abulică, săracă şi într-o evidentă criză a valorilor, arta de calitate are puţină căutare, aşa că a trăi pe cont propriu ca artist este o încercare care uneori frizează absurdul. De mai bine de 10 ani este specialist restaurare-conservare în cadrul Muzeului Judeţean Mureş. În paralel continuă să sculpteze, abordând cu predilecţie două genuri, arta abstractă şi arta monumentală.
Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Târgu Mureş, Florin Strejac expune frecvent la Galeriile de Artă din Palatul Culturii. Din 1992 a început să participe cu lucrări personale la expoziţiile de sculptură de la Montey (Elveţia), Bistriţa, Timişoara, Târgu Mureş. Din 1985 a participat la foarte multe expoziţii de grup la Bucureşti, Baia Mare, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Timişoara, Ravena (Italia). Este un artist consacrat care are lucrări în colecţii private din România, Franţa, USA, Belgia, Germania, Italia. Este foarte cunoscut în urbea de pe Mureş pentru creaţiile sale monumentale, în mod deosebit bustul lui "Petru Maior" – amplasat în faţa Universităţii din Târgu Mureş – şi bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasat în cadrul Inspectoratului de Poliţie din Târgu Mureş. Recunoaşte că în timpul studiilor universitare a fost puternic marcat de maestrul Marian Zidaru, în a cărui operă sunt evidente în ultimul timp, puternice influenţe religioase.
În primii ani după absolvirea Institutului, Florin Strejac a făcut proiecte pentru mobil