Până şi moştenitorii militarilor decedaţi pot depune cerere pentru cumpărarea locuinţelor de serviciu a ofiţerilor şi chiar civililor din Armată decedaţi l Preţurile de vânzare sunt de trei ori mai mici decât cele de pe piaţa imobiliară l După normele MApN, o garsonieră în Târgu Mureş, pe Mărăşti, ar valora doar 200 de milioane de lei l Locuinţele pot fi plătite şi în rate, cu o dobândă anuală incredibilă: 8% pe an! l Purtătorul de cuvânt al Brigăzii 6 Tancuri ridică din umeri: normele nu le-au fost comunicate nici în proiect l Acestea se găsesc, însă, pe site-ul ministerului…
Pentru punerea în aplicare a legii locuinţei, Ministerul Apărării Naţionale a elaborat normele metodologice care prevăd modalitatea de vânzare a locuinţelor de serviciu către personalul propriu. Însă aceste norme sunt cel puţin controversate şi bănuim că vor stârni nemulţumiri în rândul altor categorii socio-profesionale din ţara noastră.
Dacă lecturaţi primul articol al normelor, veţi observa că aceste locuinţe pot fi vândute, pe lângă personalului propriu, şi personalului militar trecut în rezervă sau în retragere, personalului civil pensionat sau disponibilizat, precum şi moştenitorilor acestora, soţi sau copii. Practic, singurii care nu pot cumpăra aceste locuinţe sunt cei care deja au făcut-o, cei care au deja o locuinţă care corespunde ca număr de camere numărului membrilor de familie sau cei care şi-au încheiat activitatea prin demisie sau din motive imputabile lor. Măsura ni se pare aberantă şi
ditr-un alt motiv, şi anume faptul că militari rezervişti, care s-au retras benevol, dar cu pete la dosar neconsemnate oficial în ordinul de retragere, pot acum solicita achiziţionarea locuinţei, în timp ce ofiţeri îndreptăţiţi, activi şi mult mai tineri vor fi văduviţi de această oportunitate.
Locuinţe cu linguriţa
Este adevărat că, la nivelul municipiului Târgu M