Procesul pentru Palatul Copiilor Zalau a ajuns pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie.(Foto: )
Cladirea Palatului Copiilor din Zalau a fost castigata in instanta de urmasii fostului proprietar -familia Bikfalvy-, iar sentinta, data de Inalta Curte de Casatie si Justitie, este executorie si irevocabila.
Directorul Palatului Copiilor, Ioan Muresan, ne-a declarat, ieri, ca nu a fost informat la timp de derularea procesului si acuzele sale se indreapta spre jurista Inspectoratului Judetean Scolar Salaj, care n-a fi fost atenta in ceea ce priveste derularea procesului, pentru ca, spune el, nici macar n-a stiut ca procesul a ajuns la Curtea de Apel Cluj si apoi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in favoarea fostului proprietar vine dupa ce Judecatoria Zalau si Tribunalul Salaj, precum si Curtea de Apel Cluj au dat castig de cauza celor de la Palatul Copiilor.
Ioan Muresan ne-a explicat ca, desi in sentinta nu se precizeaza acest lucru, fostul proprietar ar detine, de fapt, doar 10-15 la suta din ceea ce inseamna acum Palatul Copiilor, adica bunuri in valoare de 4 miliarde de lei, din totalul celor aproximativ 40 de miliarde, cat valoreaza acum, dupa investitiile facute de-a lungul timpului.
Directorul Palatului Copiilor Zalau a mai spus ca, deocamdata, urmasii fostului proprietar n-au cerut punerea in executare a sentintei si a adaugat ca, potrivit legii, institutia pe care o conduce ar mai putea folosi cladirea inca 5 ani sau sa-si restranga activitatea in spatiile construite intre timp.
Problema Palatului Copiilor din Zalau a fost abordata la Cluj, ieri, de catre directorul general din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, Ioan Leon Narosi. El a spus ca in acest caz de la Zalau este vorba de "neglijenta si incomp