Romania a facut pasi importanti pentru a deveni membru al OECD, dar decizia finala va fi una politica, a declarat, ieri, Declan Murphy, director al OECD Investment Compact pentru Europa de Sud-Est.
"Pentru a fi membru al OECD, trebuie sa respecti standardele acestei organizatii, restul este o decizie politica a membrilor. Romania este tara care a facut cele mai mari eforturi in aceasta directie, in aceasta regiune", a declarat Murphy.
Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) au gazduit, ieri, lansarea oficiala a Raportului privind Evaluarea Performantelor Politicii Intreprinderii (EPPA) din Romania. La eveniment au participat George Copos, ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii, Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului, Declan Murphy, director al OECD Investment Compact pentru Europa de Sud-Est, Onno Simons, director adjunct al Delegatiei Comisiei Europene in Romania.
"Daca Romania va exploata la maximum oportunitatile din acest sector, IMM-urile vor deveni motorul economiei romanesti. Fara exceptie, in toate tarile UE, IMM-urile reprezinta un astfel de motor. In Uniunea Europeana, exista 25 de milioane de IMM-uri care au 100 de milioane de angajati. Cu toate ca Romania creste mult mai repede decat UE, numarul IMM-urilor din aceasta tara este mult sub media din UE", a declarat Onno Simons.
Directorul adjunct al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti a precizat ca nu se indoieste de faptul ca Romania dispune de o forta de munca foarte bine pregatita si de manageriatul adecvat, dar este necesara o infrastructura foarte bine pusa la punct pentru ca acestea sa functioneze la o capacitate normala.
"In plus, este necesara o mai mare transparenta din