"Pe cat de tumultuos, cu acuzatii de plagiat sau destainuiri despre apetitul pentru vin, droguri si femei, ii este inceputul de mandat din fruntea Ministerului Educatiei, tot pe atat de furtunoasa si picanta i-a fost si junetea actualului ministru, Mircea Miclea.
Daca in ceea ce priveste diversele afirmatii facute inainte de a deveni demnitar, referitoare la unele placeri lumesti, ministrul Miclea a avut tentatia de a le retracta si a-i ameninta cu tribunalul pe ziaristii "delatori" care au rememorat "faptele sale de arme", de asta data, parafrazandu-l pe Conu’ Leonida, "e chiar Politia in persoana"."
Toate ghidusiile si alte pasiuni mai mult sau mai putin ludice ale tineretilor zvapaiate ale clujeanului Miclea sunt narate chiar de "persoana in cauza".
Si, pentru ca toate aceste "ale tineretii valuri" sa fie aflate de cat mai multi concetateni, prezentul demnitar a scos pe piata, recent, un volum semibiografic, "R’estul si vestul", o corespondenta, in mare parte prin e-mail, intre Mircea Miclea si colega sa, Mihaela Miroiu, distins profesor universitar si sotie a decanului Scolii Nationale de Studii Politice.
De altfel, o carte sprintara si cu multe virtuti, precum autorii sai.
Evadare in «labadox»
"Unii evadeaza in alcool, altii, in spatii formal-abstracte. Eu am evadat in amandoua", i se confeseaza, intr-unul dintre mesaje, partenerei de dialog, actualul ministru al educatiei rememorandu-si pasaje ale studentiei sale. "Dupa orele de curs, ma duceam cu propriul meu profesor de logica la BDLU (bufetul de langa universitate) si stateam in nestire.
" Desigur, "maestru si discipolul" faceau si "aplicatii" pe terenul cu pricina, "subiectul" fiind, de regula, chelnerul: "Zii, tinere coleg, care-i definitia primitiva pentru labadox?" "Un labar doxat, dom’le". "Ha, ha, buna, bunaaa, zicea chel