Activitatea pe piata de capital a fost deosebit de slaba, in saptamana care tocmai s-a incheiat, acest lucru reflectandu-se in variatiile de foarte mica amploare ale indicilor bursieri. Nevoia de informatii noi, si, mai ales, de emitenti noi, i-a facut pe investitori sa ramana in expectativa, ceea ce a condus la o oarecare stabilizare a cotatiilor societatilor listate la Bursa. Indicii bursieri au inregistrat variatii de proportii reduse, tendinta generala a saptamanii fiind de scadere. Asadar, indicele BET, care inregistreaza evolutia celor mai lichide 10 societati din piata, s-a depreciat cu 2,95 la suta, iar BET-C, ce indica evolutia intregii piete, a scazut cu 2,44 la suta. Singurul sector care a continuat sa fie la fel de volatil a fost cel al SIF-urilor. In sedinta de tranzactionare de marti, ultima din saptamana inainte ca SIF-urile sa fie suspendate de la tranzactionare, indicele BET-FI a inregistrat cea mai mare scadere din ultima luna, de 7,42 la suta, stabilizandu-se la 27.512,14 puncte.
Cotatiile SIF-urilor au fost in cadere libera, cu SIF Muntenia varf de lance. Cursul acestui emitent a scazut cu 9,50 la suta pana la 9.050 lei pe actiune. SIF Transilvania s-a depreciat la randul sau destul de serios, cu 7,65 la suta, ultima cotatie fiind de 15.700 lei pe actiune, iar SIF Oltenia a consemnat o scadere de 7,19 la suta pana la 14.200 lei. Lichiditatea bursiera a fost, pentru a doua saptamana consecutiv, foarte scazuta, cifrandu-se la un total de 1.233 miliarde lei. Valoarea tranzactiilor a fost chiar mai scazuta decat in saptamana precedenta, cand schimburile au atins 1.378 miliarde lei.
In lipsa SIF-urilor, aflate in plin proces de translatare pe sistemul Arena, cei mai tranzactionati emitenti au fost Rompetrol Rafinare, cu un rulaj saptamanal de 280 miliarde lei si Banca Transilvania, cu 258 miliarde lei. Presiunea la vanzare a determinat, i