Mutare disperata la PRM. In incercarea de a iesi din conul de umbra in care a fost aruncat partidul dupa alegerile din 2004 si pentru a intra in gratiile popularilor europeni, peremistii au apelat la un artificiu de imagine menit sa "spele" partidul de toate pacatele si sa-l faca bun pentru "export". Astfel, Corneliu Vadim Tudor a coborat din jiltul de presedinte pentru a se sui pe tronul de presedinte onorific, iar formatiunea sa a fost botezata Partidul Popular Romania Mare (PPRM).
Semnalul clar dat de scrutinul de anul trecut, cand liderul peremist a obtinut un procent mai mic decat partidul in ansamblu, "raceala" tot mai accentuata cu care este tratat de Occident si presiunile crescande ale membrilor nemultumiti l-au determinat, in cele din urma, pe Corneliu Vadim Tudor sa faca pasul inapoi si sa lase conducerea formatiunii pe mana prim-vicepresedintelui Corneliu Ciontu.
Transferul de responsabilitate a fost efectuat sambata, la Plenara Consiliului National al PRM, care a mai decis si schimbarea denumirii formatiunii in Partidul Popular Romania Mare (PPRM), la propunerea aceluiasi Corneliu Vadim Tudor. Special pentru el a fost infiintata functia de presedinte onorific, din care senatorul va coordona in continuare activitatea partidului.
Liderii proaspat transformati in populari mai au un pas de facut. Ei trebuie sa inregistreze la tribunal noua denumire a formatiunii lor, care urmeaza sa fie inscrisa in registrul partidelor politice, daca nimeni nu o va contesta. Cazul recent al transformarii PNTCD in PPCD, care a fost contestat in Justitie, arata insa ca oamenii lui Vadim Tudor se pot astepta la surprize din partea celor care se revendica a fi adevaratii exponenti ai curentului popular in Romania.
"Eu conduc in continuare partidul"
"Era absolut necesar acest pas pentru a finaliza Plenara Extraordinara a Consiliului Na