Sapte hectare din parcul Herastrau au intrat in proprietatea unor apropiati de-ai lui Alexandru Bittner si Bartolomeu Finis, doi dintre cei considerati ca fac afaceri in numele lui Adrian Nastase. Consecinta este evacuarea unui club fanion de yachting.
Clubul Sportul Studentesc a fost somat recent sa isi dezafecteze baza nautica din parcul Herastrau. Acesta este ultimul capitol dintr-un lung razboi de uzura, declansat de una dintre cele mai paguboase tranzactii cu active de stat.
Istoria incepe in septembrie 1999, perioada in care conducerea de atunci a Biroului de Turism pentru Tineret a facut cadou unui obscur sereleu sapte hectare din parcul Herastrau, printr-un contract de „asociere in participatiune".
Seful de atunci al BTT, Liviu Vaclea, a fost arestat dupa 2001, sub acuzatia ca prin asemenea contracte a devalizat societatea, insa afacerile pe care le-a mosit au mers mai departe.
Miza: Sapte hectare din Herastrau
Firma care s-a lipit de BTT pentru a smulge o halca din parcul Herastrau se numeste Domino Impex 94 SA. Prin asociere, BTT intra in afacere cu activele bazei BTT Tenis Club Herastrau si cu terenul aferent, iar firma privata se angaja sa investeasca in acestea, urmind sa le administreze timp de 15 ani de la incheierea contractului.
Dupa cum au aratat evenimentele ulterioare, miza reala a afacerii era terenul cu o suprafata de 7 ha, amplasat pe malul nordic al lacului Herastrau. Asocierea a dat SC Domino 94 SRL dreptul de preemptiune in a cumpara activele BTT, prin negociere directa, in cazul privatizarii acestora.
De-a lungul timpului, sectia de yachting a Sportului Studentesc a supravietuit folosind baza materiala administrata de BTT, pentru care a incheiat periodic contracte de inchiriere. Dincolo de motivatia practica, amplasamentul din nordul parcului Herastrau era legat pri