JURNALUL DE BUCATARIE Tania Popa - Copilaria in bucate / Frunza verde, fir de primavara / Orez pentru patru maini / Meniuri cu timbru / Masa batranei / Vitaminele din gradina / Postul intremator / Roata norocului / Ce lume, monser! / Schimb de roluri / Bacovia si gustul ploii / Pe ritmuri de samba / Un client pentru fast-food - Berbecul SUMAR RETETE : Preparate din carne, peste, legume si preparate dulci Reteta de suflet Reteta de vedeta: Tania Popa - Copilaria in bucate Grumandul in bucate: Frunza verde, fir de primavara Fast food: Orez pentru patru maini Barul casei: Cocteil cu nume de floare Meniuri cu timbru Invataturile matusii: Masa batranei Retete cu adresa: Vitaminele din gradina Calendar gastronomic: Postul intremator Meniul lunii: Roata norocului Cultura si piper: Ce lume, monser! Ochiul socrei: Schimb de roluri Reporte in tigaie: Bacovia si gustul ploii Gargantua si Pantagruel: Pe ritmuri de samba Gastrologie: Un client pentru fast-food - Berbecul
Liber la papadie!
EDITORIAL de SIMONA LAZAR
"S-a deschis sezonul la verdeturi!" Aud pe cineva "strigandu-si marfa" astfel in piata si ma gandesc la primavara asta - care vine cu toate lobodele, steviile si leurdele ei bogate in vitamine - ca la inceputul unui sezon de⦠vanatoare. "S-a deschis sezonul la rate!", e primul lucru care imi vine in minte, asemenea strigatului negutatorului de verdeturi. Dincolo de gluma, lucrurile sunt cat se poate de serioase. Dupa lungile luni de iarna, borsurile cele intrematoare cu loboda ori urzici, salatele cu papadie (ei, da, ati citit bine, cu frunza frageda de papadie, culeasa pana sa nu-i fi dat lujerul laptos al florii), tocanitele cu leurda si mancarurile cu spanac sunt binevenite. Primavara, pe-aici, pe la noi, era odata sinonima cu macrisul de pu