Dupa scaderea inregistrata la sfarsitul saptamanii trecute, cand euro era cotat la 3,5907, cel mai scazut nivel al ultimelor doua saptamani, iar dolarul la 2,6771 lei, minimul ultimilor patru ani, ieri s-a inregistrat o usoara scadere a monedei nationale.
Cresterea principalelor monede a survenit pe fondul unei reveniri a cererii clientilor. Declaratiile privind interventiile BNR, de mentinere a cursului euro in jurul valorii de 3,6 lei era privita ieri de un dealer ca nefondata, avand in vedere volumele modeste de tranzactionare din ultimele zile.
Cursul euro a urcat ieri la 3,0643, iar cel al dolarului la 2,6885 lei, dupa ce cresterea rapida a paritatii euro/dolar de saptamana trecuta a cunoscut ieri un moment de pauza. Moneda unica reusise vineri sa urce la 1,3482 dolari, dupa ce fusese anuntata o crestere a deficitului comercial american in ianuarie la 58,3 miliarde dolari. Ieri, efectul acestei informatii si-a pierdut din putere, paritatea fluctuand pe pietele internationale intre 1,3371 si 1,3475 dolari.
In opinia analistilor, investitorii au preferat sa isi incaseze profiturile, deoarece euro ar putea sa depaseasca in zilele urmatoare pragul de 1,35 dolari.
Exista opinii care vad euro depasind pana la sfarsitul anului pragul de 1,43 dolari.
Usoara revenire a monedei americane si-a lasat urme si in pretul unciei de aur, calculat la Londra, aceasta coborand ieri dimineata de la 444 la 443 dolari. Dupa scaderea inregistrata la sfarsitul saptamanii trecute, cand euro era cotat la 3,5907, cel mai scazut nivel al ultimelor doua saptamani, iar dolarul la 2,6771 lei, minimul ultimilor patru ani, ieri s-a inregistrat o usoara scadere a monedei nationale.
Cresterea principalelor monede a survenit pe fondul unei reveniri a cererii clientilor. Declaratiile privind interventiile BNR, de mentinere a cursului euro in jurul valorii de 3,