O ordonanta de urgenta a Guvernului Tariceanu, care anula posibilitatea ca primul-ministru sa-i revoce pe presedintele si vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), a fost respinsa, luni, de Senat.
Legea de aprobare a ordonantei, lege organica, a intrunit cu doar patru voturi mai putin decat ar fi fost necesare pentru a fi adoptata.
OUG 11/2005 abroga un articol dintr-o alta ordonanta de urgenta, din 2002, care stabilea faptul ca presedintele si vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii puteau fi revocati de primul-ministru pentru incalcarea prevederilor legii respective sau pentru condamnare penala prin hotarare judecatoreasca definitiva.
Prin abrogarea acestei prevederi se elimina, potrivit raportului Comisiei economice, limitarea posibilitatii sefului Executivului de a numi si elibera din functie conducatori ai organelor de specialitate subordonate Guvernului, "fapt incompatibil cu prerogativele acestuia de conducere a Guvernului si a institutiilor publice subordonate".
Proiectul de lege a intrunit 65 de voturi "pentru", 51 "impotriva" si o abtinere, senatorii PSD anuntand ca resping aceasta ordonanta de urgenta. O ordonanta de urgenta a Guvernului Tariceanu, care anula posibilitatea ca primul-ministru sa-i revoce pe presedintele si vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), a fost respinsa, luni, de Senat.
Legea de aprobare a ordonantei, lege organica, a intrunit cu doar patru voturi mai putin decat ar fi fost necesare pentru a fi adoptata.
OUG 11/2005 abroga un articol dintr-o alta ordonanta de urgenta, din 2002, care stabilea faptul ca presedintele si vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii puteau fi revocati de primul-ministru pentru incalcarea prevederilor legii respective sau pentru condamnare