Acalmia continua la Bursa de Valori, sedinta de tranzactionare de ieri consemnand noi scaderi in lant ale emitentilor date de o slaba sustinere la cumparare. Segmentul SIF-urilor a stat in fruntea deprecierilor de ieri, cu o scadere de 4,79 la suta, in timp ce BET si BET-C s-au depreciat cu circa doua procente. Lansat in premiera atat la BVB, cat si la Bursa din Viena, indicele ROTX, ce inregistreaza evolutiile celor mai reprezentative societati listate la BVB (BRD, Impact, Rompetrol Rafinare, Petrom, Turbomecanica si Banca Transilvania) a debutat cu stangul, consemnand o scadere de 2,34 la suta. Lichiditatea bursiera a crescut fata de sedinta anterioara, situandu-se la nivelul de 250,5 miliarde lei. Doar patru emitenti s-au apreciat in sedinta de ieri, pe fondul unei lichiditati modeste.
Policolor a fost castigatorul de ieri, cu o majorare de 4,35 la suta pana la valoarea de 12.000 de lei pe actiune. Cost, Compa si Petrolsub au fost ceilalti emitenti cu variatii pozitive, dar de amploare redusa, de pana la doua procente.
Anuntarea sistarii activitatii combinatului Amonil nu a ramas fara repercusiuni pe piata de capital. Titlurile acestui emitent, pastrate la tranzactionare pana la decizia definitiva a AGEA, au consemnat scaderi de 13,39 la suta, inchizand la 550 lei pe actiune. Dintre SIF-uri, cea mai semnificativa depreciere a apartinut SIF Muntenia, care a scazut cu 6,62 la suta pana la 12.700 lei pe actiune.
SIF Oltenia si SIF Moldova au intregit trendul descendent cu deprecieri de circa cinci procente. Nici sectorul petrolier nu a stat prea bine, actiunile SNP scazand cu 4,26 la suta pana la pretul de 4.500 lei fiecare, in timp ce deprecierea Rompetrol Rafinare a fost de doar 0,92 la suta pana la 1.080 lei pe actiune. In topul celor mai tranzactionati emitenti au condus, ca de obicei, Banca Transilvania, cu un rulaj de 43,1 miliarde lei si R