Declaraţiile de avere ale demnitarilor de tot felul trebuie să fie mult mai amănunţite decît pînă acum. Decizia asta a stîrnit un viespar de nemulţumiri. Se intră cu bocancii în viaţa personală a unor personalităţi! Asemenea declaraţii îi vor expune planurilor de acţiune ale hoţilor pe cei care le vor face ! E o încercare de a abate atenţia opiniei de la adevăratele probleme ale României!
De ce nu spune însă nici unul dintre cei nemulţumiţi că fostele declaraţii de avere ale demnitarilor lăsau la bunul lor plac ce să declare şi ce nu. Iar dacă presa mai amintea unuia sau altuia ce a uitat să menţioneze, nu se întîmpla nimic, tocmai din cauză că în vechea variantă nu se stipula în detaliu ce anume trebuie să conţină aceste declaraţii.
Ne-am găsit noi acum să fim mai catolici decît Papa ! exclamă, pe la colţuri, demnitari nemulţumiţi că la noi declaraţiile de avere vor fi mai detaliate decît în unele ţări occidentale. Cum o să dea asta în Europa ? Noi, între noi, ne bănuim demnitarii că vor să-şi pitească agoniseala, chiar şi la capitole de care Europa nu e interesată ?
Dar nu ne plîngem, tot noi, prin aleşii noştri, că una, două ni se dau lecţii ? Cu declaraţiile de avere în varianta amănunţită o mai luam şi noi înaintea altora.
Ni se trage, însă, această neîncredere în onestitatea demnitarilor noştri din dorinţa actualei Puteri de a lua ochii Uniunii Europene ? Pînă la un punct, da. Să nu uităm, totuşi, că Traian Băsescu s-a enervat auzind că şi după ce el a ajuns preşedintele României mai există voci europene care ne acuză că sîntem ţara corupţiei generalizate. Imediat după aceea, analişti politici i-au reamintit preşedintelui că şi fostul său rival, Adrian Năstase, reacţiona aproximativ la fel, în ultimul său an de guvernare. Fostul premier cerea şi el probe din partea străinătăţii care se plîngea de cor