Lucrarile seminarului "Combaterea spalarii banilor", care face parte dintr-un proiect Phare incheiat intre Uniunea Europeana si Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, a fost deschis ieri la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre prim-adjunctul procurorului general al Romaniei.
Temele au fost prezentate de catre procurorul-sef al Directiei Nationale Antimafia din Italia, Pierluigi Dell'Osso, in fata unor magistrati ai Curtii de Apel Bucuresti, procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, structura centrala si din teritoriu si din cadrul sectiilor operative ale PICCJ, precum si a consilierului preaderare, Ferdinando Buffoni.
Potrivit Ministerului Public, acestea au vizat metodele si mijloacele de investigatie folosite de catre magistratii italieni in combaterea spalarii banilor, a criminalitatii organizate si a terorismului, cooperarea internationala pentru combaterea acestora. Activitatile derulate se inscriu in masurile prioritare prevazute in Documentul de Pozitie Comuna al Uniunii Europene din decembrie 2004 pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, care prevad printre altele si necesitatea dezvoltarii cooperarii interinstitutionale si internationale, desfasurarea de actiuni comune pentru combaterea spalarii banilor, a criminalitatii organizate si a terorismului. Lucrarile seminarului "Combaterea spalarii banilor", care face parte dintr-un proiect Phare incheiat intre Uniunea Europeana si Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, a fost deschis ieri la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre prim-adjunctul procurorului general al Romaniei.
Temele au fost prezentate de catre procurorul-sef al Directiei Nationale Antimafia din Italia, Pierluigi Dell'Osso, in fata unor ma