Nu este nici o pacaleala. Chiar pe 1 aprilie a.c., Colegiul de Conducere al instantei supreme va incepe verificarile in cazul judecatorului Emil Ghergut cu privire la declaratiile pe care acesta le-a facut in calitate de presedinte al Biroului Electoral Central (BEC). Ieri, insa, cel in cauza si-a inaintat cererea de pensionare, solicitand, totodata, sa i se acorde un ragaz pentru a-si pregati apararea.
In cadrul ultimei sedinte a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ghergut i-a acuzat pe cei care au declansat actiunea disciplinara impotriva sa ca nu i-au respectat dreptul la aparare. Mai exact, barbatul a spus ca a avut doar o discutie cu judecatorul delegat de Colegiu pentru verificari in cazul sau, dupa care a aflat din mass-media ca a fost declansata actiunea disciplinara impotriva sa.
La sedinta de ieri, Ghergut a cerut membrilor CSM sa-i permita sa-si angajeze un aparator, solicitare ce i-a fost admisa, urmand ca dezbaterile sa fie reluate la 1 aprilie a.c., timp in care se va decide si asupra pensionarii magistratului. La jumatatea lunii ianuarie, Colegiul de Conducere al instantei supreme a hotarat sa sesizeze CSM, care va stabili daca se impune sanctionarea judecatorului Emil Ghergut, pentru consideratiile politice facute in timpul alegerilor legate de candidatul Aliantei la Presedintie, Traian Basescu. Cu unanimitate de voturi, acestia au stabilit ca s-ar impune sanctionarea disciplinara a judecatorului, care ar fi afectat prestigiul Justitiei, nerespectand prevederile cuprinse in Codul deontologic al magistratilor. Nu este nici o pacaleala. Chiar pe 1 aprilie a.c., Colegiul de Conducere al instantei supreme va incepe verificarile in cazul judecatorului Emil Ghergut cu privire la declaratiile pe care acesta le-a facut in calitate de presedinte al Biroului Electoral Central (BEC). Ieri, insa, cel in cauza si-a inaintat cererea de pensio