Cu opt ani in urma, in Romania s-a putut vorbi pentru prima data de telefonie mobila. Cu o investitie initiala mica, cam cit pentru o afacere de familie, citiva investitori romani si straini au incercat in 1997 apa cu degetul pentru ceea ce avea sa devina "aerul" comunicational de astazi.
Un greenfield de succes care a ademenit in Romania pe unul dintre cei mai mari investitori din lume si care se va lupta cu un alt operator de frunte din telefonia mobila mondiala, prezent de citiva ani in Romania.
In alta ordine de idei, o preluare de aproximativ 2,5 miliarde de dolari cum nu au mai vazut tarile romane, care au privatizat pina acum si principalii operatori de pe piata petroliera, si de gaze, si de telefonie fixa, si marile uzine de un euro fiecare.
Toata compania Connex e incintata. Analistii sint optimisti. Utilizatorii se asteapta la oferte avantajoase si la o politica de marketing pur occidentala. Piata asteapta sa iasa scintei din lupta celor doi operatori de pe piata romaneasca: Vodafone si Orange.
Dupa ce s-au luptat pe toate ringurile occidentale, cei doi se vor infrunta si pentru atragerea si mentinerea unor milioane bune de abonati in Romania. Premiera este ca, in Romania, lider de piata este Orange. Asta nu prea a mai vazut Vodafone. Tocmai de aici spectatorii, actorii si publicul infierbintat asteapta sa vada scinteile.
"Connex va deveni, in cursul acestui an, parte a celei mai mari retele mobile din lume, Vodafone. Clientii si angajatii nostri sint romani, cultura noastra organizationala este cea mai puternica din Romania, iar in ultimii opt ani ne-am dovedit angajamentul si pasiunea fata de Romania.
Unele lucruri se vor schimba, dar nu inainte de finalizarea tranzactiei, in luna septembrie a acestui an", spune Ted Lattimore, presedintele Connex. Competitia, in "persoana" Orange, nu pare in