Grupul Erste Bank AG a adoptat, incepand cu anul 2005, o politica de salarizare inovativa, care le permite angajatilor sai sa primeasca direct o parte din profitul companiei. Andreas Treichl, director executiv al Erste Bank, considera ca acesta este cel mai modern sistem de salarizare din intregul sector financiar austriac, fiind o motivare in plus pentru performanta si satisfacand in acelasi timp necesitatile afacerii si ale angajatilor intr-o lume moderna. "Cu acest nou sistem, am dezvoltat o schema care are la baza trei stalpi. Pe langa platile salariale de baza, va fi luata in considerare si performanta individuala, iar, in al treilea rand, toti angajatii grupului Erste Bank vor avea posibilitatea de a detine o parte din profitul companiei, ceea ce personal cred ca este un lucru cu adevarat revolutionar in Austria", a conchis Treichl.
Performanta individuala, componenta de baza a noului sistem de salarizare
Salariile de baza pentru cei care se afla la inceputul carierei vor fi majorate semnificativ, dar curba castigurilor pe intreaga viata va fi mai putin abrupta in conditiile acestui sistem. Numarul de mariri automate ale platilor anuale (care este in prezent de 33) va fi redus la 9 grade salariale. Performanta individuala, o componenta a noului sistem de salarizare, se bazeaza pe factori precum eficienta angajatului, calitatea muncii, abilitatile sociale, gandirea inovativa si abilitati specifice (de exemplu cunoasterea de limbi straine) de mare interes pentru banca, vor avea un impact mai mare asupra cresterilor salariale.
Toti angajatii Erste Bank vor primi grade in conformitate cu noul sistem de salarizare. Totusi, intrucat Erste Bank este constienta ca personalul are anumite asteptari, s-a acordat o dispensa speciala. Potrivit acestei reguli, pentru o perioada de maximum 10 ani, angajatii (in functie de varsta) vor continua s