Succesul este o călătorie, iar călătoria e nesfârşită. Pentru mulţi dintre tinerii români care s-au îmbarcat pe vase de croazieră sub diferite pavilioane pentru a lucra, în general, în meserii necalificate, acesta a fost primul pas spre succes. Au plecat sute, poate chiar mii de tineri şi pentru cei mai mulţi alegerea a fost una cât se poate de inspirată. Pentru un asemenea demers nu este nevoie doar de curaj şi rezistenţă, ci şi de foarte multă ambiţie şi noroc.
Unul dintre tinerii mureşeni despre care se poate spune că au avut câte puţin din toate acestea este Cristian Tătar. După 4 ani, el a ajuns la un pas de Casa Albă, la hotelul Doubletree, care face parte din lanţul Hilton şi este destinat doar VIP-urilor. Astăzi Cristi face 28 de ani şi este Food and Beverage Manager, se ocupă mai mult de carieră, dar crede că este un început şi pentru a face bani.
Aventurierul
Aventura lui a început în 2000, când, după terminarea facultăţii, era ca mai toţi tinerii dezorientat, dar încurajat de prieteni şi în special de părinţi, Eva şi Nelu Tătar, s-a gândit să încerce marea cu degetul. Ar putea fi considerată o figură de stil, însă Cristi chiar asta a făcut, pornind pe mare doar cu experienţa pe care a acumulat-o lucrând o perioadă în restaurantul mamei lui.
Prima lui ieşire a fost pe Festival Cruises, ca ospătar. Avea multe emoţii, deoarece era prima dată când pleca de acasă. “Am ajuns pe aeroport la Budapesta, ploua urât de tot şi eu mă plimbam prin ploaie gândindu-mă dacă fac bine ceea ce fac, că plec dintr-un cămin fericit şi o familie perfectă în necunoscut”, îşi aminteşte Cristi. A doua zi a ajuns la Dubrovnik, în Croaţia, de unde urma să se îmbarce şi a avut un şoc când a văzut cât era de mare vasul. Primul lui loc de muncă s-a numit MISTRAL. Erau cam o mie de oameni în echipaj la 2.500 de pasageri. A durat o lună până s-a obişnuit şi timp d