Multe proiecte de case, vile sau blocuri de locuit pot fi admirate la Targul Privat de Vile, care se desfasora intre 17-20 martie la World Trade Plaza, in capitala. Insa, multe dintre aceste initiative private sunt incetinite din cauza lipsei de terenuri sau de utilitati.
TRANSFER. Penuria de terenuri este o falsa problema. "Am identificat aproximativ 1.400 hectare de teren, care ar trebui trecute de la ministere la Primarie. In prima faza vor fi transferate circa 800 de hectare. Nu vorbim aici de terenuri pe care vor fi dezvoltate anumite proiecte, cum ar fi cel pe care se va construi proiectul Esplanada", a precizat vicepremierul AdrieanVideanu.
El aprecizat ca acestea ar putea fi folosite pentru investitii in imobiliar in urma unui parteneriat public privat. Insa a precizat ca Primaria trebuie sa rezolve mai intai problema patrimoniului, pentru a permite dezvoltarea sectorului imobiliar.
O alta problema de care se izbesc investitorii este incetineala cu care Primaria le pune la dispozitie utilitatile. Exista si o explicatie. Posibilitatile investitionale ale companiilor de dezvoltare imobiliara sunt mult mai mari decat posibilitatea de investitii a municipalitatii in retelele de utilitati, a declarat viceprimarul Capitalei Ludovic Orban.
"Sunt foarte multi bani care asteapta sa intre in Bucuresti, dar este nevoie de clarificarea situatiei juridice a terenurilor si de bani pentru aceste retele de utilitati", a recunoscut viceprimarul.
PROIECTE. Compania imobiliara Impact doreste sa construiasca 5.000 de locuinte in Bucuresti, a declarat presedintele firmei, Dan Ioan Popp. "Proiectul va fi format din sase complexuri rezidentiale, care totalizeaza o suprafata de 100-120 hectare, in cele sase sectoare ale Capitalei", a precizat Popp.
Acestea vor cuprinde atat vile individuale, cat si apartamente in