Sâmbătă au debutat la Târgu Mureş manifestările celei de-a XI-a ediţii a Săptămânii Toleranţei. La ora 10 dimineaţa, în Piaţa Teatrului, peste 160 de elevi mureşeni împărţiţi în echipaje de câte patru au luat startul în "Concursul de orientare interculturală". Participanţii au fost împărţiţi în trei categorii: clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII.
Aceştia au primit un chestionar cu întrebări legate de principalele obiective culturale oraşului. Pentru a putea răspunde întrebărilor, elevii au trebuit să viziteze clădirea primăriei, Catedrala catolică, Catedrala ortodoxă şi câteva statui din oraş şi să se întoarcă la secretariatul concursului până cel târziu la ora 12. La sfârşit, pentru a putea desemna câştigătorii, organizatorii au fost nevoiţi să pună şi câteva întrebări de baraj. Primele trei locuri au primit premii constând în rechizite, iar restul au primit diplome de participare. Prezenţa a fost peste aşteptările organizatorilor, care credeau că vremea mohorâtă va alunga elevii.
Manifestările Săptămânii Toleranţei au continuat duminică la cinematograful Tineretului cu vizionarea filmului "Cazul Furtwagner", în regia lui Szabo Istvan. Acţiunea se petrece în 1946, la Berlin. Trupele aliate ocupă oraşul şi decid să restabilească ordinea şi să valideze acuzaţiile de colaboraţionism. Filmul prezintă conflictul dintre două ideologii: dictatura constituită pe o ideologie coruptă şi criminală susţinută de maiorul Steve Arnold, care consideră necesară intervenţia militară de peste ocean, iar cealaltă este susţinută de Furtwangler, care crede că o naţiune nu poate emigra şi că cei care rămân printre cei pervertiţi trebuie să se apere. La film sala a fost arhiplină, majoritatea fiind tineri şi, imediat după terminarea proiecţiei, aproximativ o jumătate dintre participanţi au rămas la o dezbatere pe marginea filmului.
La vizionarea filmului intrarea a fost li