A fost odata un primar al Clujului pe numele sau Gheorghe Funar. Intr-un moment de revelatie, acesta a decis sa faca demersurile pentru a se construi 1.000 de case pentru tineri. Zis si facut.
Firma Casarom a primit in concesiune 50 de hectare de teren in zona Borhanci, iar Primaria s-a obligat sa introduca utilitatile, adica apa, gazul, canalizarea, electricitatea si drumurile de acces. De atunci au trecut sase ani. In zona respectiva nu s-a dat nici macar o lopata.
Primaria nu a introdus utilitatile, iar firma nu a inceput construirea de locuinte. Impas total. Primaria ar vrea inapoi terenurile pe care le-a concesionat in 1999. Dar, din punct de vedere legal, acest lucru e aproape imposibil, tocmai din cauza fostului primar care a avut un moment de revelatie.
El a avut grija sa faca un contract "beton" cu firma care a primit terenul.
In 1998, finantatorii holdingului Casarom au vizitat Romania si au constatat ca cea mai potrivita zona pentru demararea constructiei de locuinte este Transilvania, considerata a fi zona cu cel mai mare venit pe cap de locuitor.
Pentru determinarea terenurilor disponibile care pot fi concesionate pentru programul de construire a locuintelor s-au efectuat studii pe intreg cuprinsul Transilvaniei.
Primaria clujean a raspuns favorabil acestei initiative astfel ca, in 1999, a luat fiinta societatea Casarom Cluj, firma cu care adminstratia locala clujeana "s-a legat la cap".
Hotararea buclucasa
La mijlocul lunii ianuarie a anului 1999, Consiliul Local Cluj a aprobat Hotararea de Consiliu Local (HCL) nr. 11. Prin aceasta se aproba concesionarea a 50 de hectare de teren situat in zona Borhanci, in favoarea "Societatii pentru dezvoltarea constructiei de locuinte C