In cazul SIF Muntenia, societatea depozitara aleasa a fost Banca Romana pentru Dezvoltare, aceasta urmand a indeplini atributiile prevazute de legislatia in vigoare:
"Pastrarea activelor, colectarea dividendelor, calcularea si publicarea valorii activelor nete, reprezentarea SIF in adunarile generale ale actionarilor la societatile unde acesta este actionar".
Acordul tacit (precum cel al BRD) este sanctionat de aceeasi legislatie: "Societatea de depozitare este raspunzatoare fata de (...
) societatile de investitii si actionarii acestora, pentru orice pierderi de valori mobiliare sau pagube suferite de aceste persoane, cat timp pierderile si pagubele au fost cauzate sau aparitia lor a fost facilitata de omisiunea sau nereusita de a indeplini corespunzator functiile ce au fost incredintate entitatii de depozitare".
Scrisoarea adresata de BRD Groupe Societe Generale (directia operatiuni piete de capital) lui Mihaescu si grupului financiar Muntenia, la data de 24 septembrie 1999, la aproape un an si jumatate de la semnarea contractului de depozitare: "Consideram ca pentru moment BRD nu poate prelua activitatile de colectare de dividende si de reprezentare".
Stefan Boboc, cu de la sine putere, a dat dispensa la lege (!?!) permitandu-i lui Mihaescu sa-si continue activitatea ilegala: "Se autorizeaza acordarea unei dispense in favoarea SAI Muntenia Invest a activitatii desfasurate in calitate de societate de administrare a investitiilor.
Dispensa se acorda in vederea desfasurarii de catre SAI Muntenia Invest a activitatii stipulate de dispozitiile art. 42 lit. c (citate mai sus) din Ordonanta Guvernului 24/1993".
Marile nazdravanii care s-au petrecut in societati din Grupul Financiar Muntenia, precum si la SIF, investigate in prezent de organele de control din Ministerul Finantelor, nu se put