Presedintele Romaniei Traian Basescu are o sarcina foarte dificila in perioada urmatoare: de a da semnalul curateniei in justitie, fara a fi acuzat de incalcarea principiului separatiei puterilor in stat.
Dupa cele relevate inclusiv de Raportul Freedom House, un corolar al deselor semnale trase de mass-media si de catre societatea civila, Ioan Amarie, seful PNA, ai caror reprezentanti au esuat lamentabil in lupta cu marea coruptie, ocupandu-se de chilipiruri de coruptie si protejand marii rechini, trebuie sa plece.
Duplicitarul procuror general al Romaniei, Ilie Botos, care s-a pupat colegial - un sarut al lui Iuda - in fata mass-media cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, iar apoi a tradat-o pe 30 de arginti fluturati de omul de afaceri Ion Tiriac, gudarandu-se bucuros la mangaierea tatucului Iliescu, trebuie sa plece.
Dan Lupascu, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a facut pres in fata fostei puteri, astfel incat ii curata de pete pe toti magistratii platiti si corupti de ex-partidul de guvernamant, trebuie sa plece.
Doar ca singurul care a dat intotdeauna semnalul primenirii structurilor si scuturarea acestora de oamenii fideli partidului rosu - al Bunicutei si al Intaiului Arogant - a fost presedintele Traian Basescu. Ministrul Macovei, desi regretabil, nu pare capabila sa lupte impotriva sistemului corupt care cangreneaza de ani de zile justitia.
Din pacate nu poate sa distruga singura cuiburile de magistrati preaplecati si in prezent fostei puteri. De aceea, presedintele Basescu trebuie sa isi sprijine ministrul.
Basescu are obligatia sa-i comunice premierului Calin Popescu Tariceanu ca situatia din justitie nu mai poate fi tolerata, iar prima masura trebuie sa fie demiterea celor trei capi ai Justitiei atat de criticata in toate rapoartele de tara intocmite de comisarii