Dupa ce a inceput sedinta de tranzactionare in forta, cu cresteri de aproape cinci procente, piata bursiera a intrat intr-o faza de stagnare, urmata de o usoara scadere spre sfarsitul zilei.
Singura revenire pe plus a apartinut segmentului SIF-urilor, care a inregistrat o crestere de 1,95 la suta pana la 24.896,91 puncte. Cresterile indicilor BET, BET-C si ROTX nu au rezistat pana la sfarsitul sedintei de tranzactionare, continuand sa scada asa cum ne-am obisnuit deja. BET s-a depreciat cu 1,38 la suta, BET-C cu 0,69 la suta, iar "internationalul" ROTX, cu 1,77 la suta.
Atat la vanzare, cat si la cumparare se manifesta prudenta, corectiile puternice din luna martie impunand o atentie sporita din partea investitorilor.
Lichiditatea bursiera s-a mentinut la cote destul de ridicate, si anume la 395,7 miliarde lei.
In topul cresterilor s-a situat, ieri, Petrolexportimport, recuperand astfel din caderea dramatica de saptamana trecuta.
Cu o crestere de 15 la suta, cursul acestui procent a ajuns la 1.380.000 lei pe actiune.
Armatura a fost un alt emitent cu o crestere insemnata, de 14,66 la suta, inchizand la 6.650 lei.
Dintre SIF-uri, cea mai mare apreciere a apartinut SIF Banat Crisana, cu un plus de 5,04 la suta pana la un pret de 12.500 lei pe actiune.
SIF Transilvania a revenit, la randul ei, pe crestere, inchizand cu 3,73 la suta mai mult pana la 13.900 lei pe actiune.
Lichiditatea a fost sustinuta si in aceasta sedinta de titlurile Bancii Transilvania, cu un rulaj de 99,7 miliarde lei, urmate de cele ale Rompetrol Rafinare, cu tranzactii cifrate la 89,4 miliarde lei.
SIF Oltenia continua sa faca obiectul celor mai numeroase schimburi pe piata SIF-urilor, cifrate la 52,2 miliarde lei.
Analistii de la Intercapital Invest estimeaza ca in aceasta saptamana vom asista la reveniri ale cotatiilor,