Guvernul german a organizat o comisie menita sa analizeze modul in care pot fi asigurate drepturile angajatilor de a fi inclusi in Consiliul de Administratie, in urma implementarii viitoarei legi comunitare privind fuziunile transfrontaliere, transmite Reuters.
"In problema participarii angajatilor trebuie sa adoptam o noua orientare, pentru a intra in vigoare in viitor.
Guvernul vrea sa garanteze mentinerea politicii de cooperare a patronilor, sindicatelor si consiliilor angajatilor, si participare a muncitorilor la conducerea companiilor", se arata intr-un comunicat al Guvernului federal.
Viitoarea lege comunitara a fuziunilor transfrontaliere, dezvaluita de Comisia Europeana in 2003, se vrea motorul relansarii fuziunilor si achizitiilor pe continent.
Totusi, unele state membre se tem ca initiativa legislativa va generaliza in UE practicile corporatiste germane, privind participarea angajatilor la conducerea companiilor.
Potrivit legislatiei germane, jumatate din Consiliul de supraveghere al marilor companii trebuie sa fie alcatuit din reprezentanti ai angajatilor.
Structura de conducere a companiilor germane cuprinde un astfel de consiliu, in timp ce firmele din majoritatea statelor UE sunt conduse de un Consiliu executiv. Guvernul german a organizat o comisie menita sa analizeze modul in care pot fi asigurate drepturile angajatilor de a fi inclusi in Consiliul de Administratie, in urma implementarii viitoarei legi comunitare privind fuziunile transfrontaliere, transmite Reuters.
"In problema participarii angajatilor trebuie sa adoptam o noua orientare, pentru a intra in vigoare in viitor.
Guvernul vrea sa garanteze mentinerea politicii de cooperare a patronilor, sindicatelor si consiliilor angajatilor, si participare a muncitorilor la conducerea companiilor", se arata intr-un comunicat al Guvernului federal. @