CVTudor e tot mai puţin din ce-a fost. Ultima lui manevră, de a-şi atribui pe viaţă preşedenţia onorifică a PRM, după ce a renunţat la prima funcţie din partid, e o mare înfrîngere. Chiar dacă încearcă s-o vîndă drept o lovitură de imagine. E o lovitură în care cel mai puţin cred membrii propriului său partid.
Vadim Tudor şi-a pierdut în mare parte autoritatea în PRM după alegeri. Pentru prima dată, atunci, partidul a avut mai multe voturi decît liderul său. Cîtă vreme el era cel care aducea voturi, Vadim Tudor şi-a putut permite să ia decizii cum îl tăia capul în partid. Cînd scorul lui a fost mai mic decît cel al partidului, au început să apară protestele. Iritat, Vadim Tudor a răbufnit ameninţînd că va dizolva partidul şi îl va reface apoi, cu o mînă de idealişti. A fost prima oară cînd CVT le-a reamintit peremiştilor că partidul a apărut în jurul revistei înfiinţate de el. Atît doar că România mare nu mai e nici ea de mulţi ani ce a fost, ci îi tot scade tirajul. Cotidianul peremist "Tricolorul" e un eşec, încît CVTudor s-a isterizat în România mare că filialele nu fac abonamente la acest ziar.
Tribunul a încasat însă o lovitură şi mai grea, cu prilejul dezvăluirii rolului său în afacera "Fetiţe pentru Eugen Barbu". Cenzorul moravurilor, creştinul pios îi servea în tinereţe fete patronului său de la Săptămîna. Ceea ce în limbaj popular se chemea codoşlîc, iar în limbaj penal, proxenetism. Dacă s-ar fi dovedit că CVT a fost informatorul Securităţii ori ofiţer sub acoperire, masa peremiştilor ar fi înghiţit-o. Ar mai fi putut întoarce lucrurile spre patriotismul lui CVTudor. Dar ce justificare, mai de Doamne, ajută, se poate găsi pentru proxenetism ?
Cum bine se ştie, la noi, singura tinichea care îţi rămîne legată de coadă e ridicolul. Peremiştii se mîndreau cu CVTudor pe vremea cînd şeful lor era acuzat de extremism