Piata de capital a intrat, ieri, intr-o noua faza de apatie, cu deosebirea ca de data aceasta indicii bursieri au inregistrat cresteri.
Variatiile indicilor au fost, insa, reduse, in timp ce segmentul SIF-urilor si-a continuat deprecierea, cu o scadere de 0,35 la suta. Cea mai mare apreciere a apartinut indicelui ROTX, cu un plus de 1,25 la suta, urmat de BET, cu 1,04 la suta si BET-C, cu 0,55 la suta, ceea ce inseamna ca emitentii cu greutate si-au revenit.
Lichiditatea bursiera a crescut, la randul ei, fata de sedinta anterioara, cifrandu-se la 227,8 miliarde lei.
Cea mai mare apreciere a cotatiei a apartinut, in sedinta de ieri, societatii Amonil, cu un plus de 12,20 la suta pana la 460 lei pe actiune. Dintre emitentii cu lichiditate ridicata, de semnalat evolutia Bancii Transilvania, care s-a apreciat cu 3,13 la suta pana la 13.200 lei pe actiune. Rompetrol Rafinare a inregistrat, de asemenea, o usoara crestere de 2,78 la suta, inchizand la 925 lei pe actiune.
Cealalta reprezentanta a sectorului petrolier, SNP Petrom s-a apreciat doar cu 0,55 la suta pana la un curs de 3.680 lei pe actiune. Rompetrol Rafinare a fost si cel mai tranzactionat emitent in sedinta de ieri, cu un rulaj de 97 miliarde lei, urmat de Banca Transilvania, cu schimburi in valoare de 26 miliarde lei. Asta in conditiile in care actiunile bancii au fost suspendate de la tranzactionare spre miezul zilei. In ceea ce priveste piata SIF-urilor, SIF Banat-Crisana a fost singura societate aflata pe crestere, cursul acesteia stabilizandu-se la 12.300 lei, cu o variatie de 0,82 la suta. La polul opus s-a situat SIF Muntenia, cu o scadere de 1,84 la suta pana la 8.000 de lei pe actiune. Piata de capital a intrat, ieri, intr-o noua faza de apatie, cu deosebirea ca de data aceasta indicii bursieri au inregistrat cresteri.
Variatiile indicilor au fost, insa, reduse, in ti