Speculantii care au vandut bilete de 15 ori mai scumpe pentru meciul Romania-Olanda pot sa-si vada in continuare linistiti de treaba. Politistii nu au la indemana instrumente juridice ferme pentru a pune capat acestui fenomen, motiv pentru care activitatile ilicite sunt in "floare". Vizibil deranjati de afirmatiile conducerii Federatiei Romane de Fotbal (FRF) privind slaba implicare a oamenilor legii in combaterea acestui gen de comert, Politia Romana a luat atitudine si reproseaza, la randul sau, faptul ca tot balciul a fost declansat de organizatorii evenimentului sportiv de astazi.
Scandalul izbucnit in aceste zile referitor la vanzarea biletelor la suprapret la meciul Rmania-Olanda a incins spiritele in Politie. Intr-un comunicat remis, ieri, redactiei, subalternii chestorului Dan Valentin Fatuloiu reclama o serie de neajunsuri care au contribuit la crearea haosului din ultimele zile din Bucuresti.
"Conform normelor legale in vigoare si recomandarilor FIFA si UEFA, organizatorii intalnirilor de fotbal au obligatia de a lua masuri stricte pentru controlul biletelor", precizeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), mentionand ca distribuirea biletelor trebuia sa se faca esalonat, iar numarul de bilete vandute unei singure persoane sa fie limitat din start.
Nici mai mult, nici mai putin, politistii spun ca organizatorii sunt responsabili pentru orice consecinte negative ce decurg din distribuirea acestora si ca ar fi putut sa prevada din timp balciul care s-a creat. "Avand in vedere numarul redus de bilete ce pot fi puse in vanzare pentru acest meci, din cauza capacitatii reduse a stadionului si a experientei altor intalniri importante de fotbal desfasurate in acest loc, organizatorii puteau sa prevada ca vor aparea busculade la locul de vanzare si acte de specula si sa anunte din timp Directia Generala de Politie a Municipiului Bucur